top of page

KLANTERVARINGEN

Hieronder een greep uit de ervaringen die klanten over ons hebben geschreven. Vanzelfsprekend hebben we hun naam in het kader van de vertrouwelijkheid weggelaten. 

"Het is even wennen twee personen tegenover je. Maar als je de regie durft los te laten en je overgeeft aan Ilja en Nathalie dan is het als een soort EMDR therapie, je voelt welke richting je op wil. Ook besef je dat je dit gaat bereiken..." 

"Wat heeft het mij verrijkt en ben ik dankbaar dat ik bij Nathalie en Ilja terecht ben gekomen nadat ik op mijn werk ben uitgevallen door een burn-out.

Scherp, eerlijk, vol respect, visualisatie, focus, helder, positief, confronterend, intensief en afbakenend zijn enkele steekwoorden die beschrijven hoe sessies verlopen. Waar het een warboel van gedachten in mij was en ik niet blij was, hebben Ilja en Nathalie mij geholpen de warboel aan gedachten weer scherp te krijgen en te ordenen, de verbanden te zien met gebeurtenissen en de impact daarvan op mijn emoties en mijn handelen te duiden.  Een grote focus lag op de wijze waarop ik mijn talent kon (her)ontdekken en op welke wijze ik die weer kan toepassen in mijn werk.

Daarmee trok in mij de mist weer op en heb ik het plezier in mijn werk terug en kan ik weer de bijdrage leveren die ik wil leveren en waar ik gelukkig van word.

Dank jullie wel, Ilja en Nathalie. Op jullie unieke wijze, vanuit een positieve benadering en met een geheel eigen inbreng, hebben jullie mij laten inzien hoe ik weer vrij kan denken en doen..."

"...Als je echt iets anders wilt dan de standaard coaching trajecten, op een andere manier naar jezelf wilt kijken en leren hoe je echt in elkaar zit, dan ben je bij deze dames aan het juiste adres. In de soms confronterende sessies, met een lach en een traan, kom je dicht bij jezelf. Persoonlijk heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om letterlijk naar jezelf te kijken in een bijzondere dynamiek tussen beide dames. Durf jij die volgende stap te zetten op jou levenspad en wil je op een veilige manier de confrontatie met jezelf aan gaan, laat je dan begeleiden door deze dames. Gewoon doen. Een echte aanrader!..."

"... Door hardnekkige fysieke klachten viel ik uit op mijn werk. Dit samen met het al lange tijd knagende gevoel op de achtergrond dat ik dingen negeerde, maakte dat ik Ilja belde. Dit kon zo niet langer. 

Waarom ik gekozen heb voor een traject bij Ilja en Nathalie? 

“Onze klanten zijn te slim voor een coach en te sterk voor therapie. 

Het vraagt lef om te veranderen en daar wil je graag nu goed in begeleid worden.”

Plus de beschrijving van hun werkwijze als: “liefdevolle meedogenloosheid.” De sessies waren intensief, verrassend en confronterend. In een veilige omgeving. Ik ontkwam er niet aan, door hun aanpak ging ik de werkelijkheid zien en mijn gedrag en patronen herkennen. Gevoel en intuïtie zijn heel belangrijk voor mij. Ik heb dit heel lang genegeerd. 

In eerste plaats plaats heb ik op persoonlijk vlak een hoop geleerd over mezelf en dat werkt door in hoe ik in mijn werk sta. 

Dit had ik nodig. Ik ben er nog niet, maar ik ben goed op weg. 

Het voelt goed om deze dames op de achtergrond bij me te hebben. 

Ze zijn erg verschillend, maar vullen elkaar zo mooi aan..." 

“...Wat een cadeau aan jezelf is een traject met deze dames! De gesprekken en analyses van Nathalie en Ilja zijn razend scherp, snel, diep en verrijkend. Zonder in te pakken werd er gezocht naar de kern achter het ontwikkelvraagstuk en dat werd door beiden uitgeplozen. De gesprekken bieden een duidelijk inzicht om oude patronen te doorbreken en mijn kansen echt te gaan benutten. Toppers!...”

"...Ik ben ontzettend blij dat ik het traject met jullie heb gedaan. Ik heb zoveel meer over mezelf, mijn knelpunten, overtuigingen en verleden/heden geleerd dan ik ooit had verwacht. Het ging veel dieper dan alleen mijn professionele vlak, tot de ziel van mijn persoon. Dat was soms pijnlijk en confronterend, heeft me best wel eens een slapeloze nacht bezorgd, maar zonder dit met een open vizier te bekijken bleef ik tegen mijn eigen kader aanbotsen.

Jullie hebben me bewust gemaakt van mijn (eigen) opgelegde grenzen en beperkingen. En toen ik eenmaal had besloten dat die grenzen en beperkingen los wilde gaan laten en ik eigenlijk de indrukwekkende kansen voor me zag hebben jullie me goed geholpen om dat een plek te geven. Ik ben jullie heel erg dankbaar want dit helpt me zowel zakelijk als privé erg. Het is een nieuw begin van een proces en geen eindpunt van een traject. Dank jullie wel. Goud..."

"...TERUGBLIK: Ik vind het belangrijk om mezelf af en toe onder de loep te leggen, dingen aan te pakken om een betere versie van mezelf te worden. Dat leverde me bijna altijd waardevolle inzichten op. Na een paar jaar ging ik dan weer op zoek naar een volgende stap.
Op de website van Coaching Voorbij werd ik getriggerd door: “Veel van onze klanten zijn te slim voor een coach en te sterk voor therapie”. Pas toen ik dat las realiseerde ik me dat ik in voorgaande coaching trajecten nooit alles op tafel had gelegd, dat ik altijd een stuk afschermde, en dat ik daar steeds mee was weggekomen.
Ik had - ondanks eerdere coaching trajecten - nog steeds last van bepaald gedrag (altijd maar doorgaan, geen rust, ruimte, helderheid, vrijheid). Dat zorgde voor allerlei beperkingen, professioneel en prive, en was soms ronduit ongezond. Ik voelde een sterke behoefte aan verandering op een ander niveau. Al kon ik me daar niet iets bij voorstellen en wist ook niet of dat überhaupt wel mogelijk was. Die behoefte in combinatie met de trigger op de site maakte dat ik me aanmeldde voor Coaching Voorbij.
De start van het traject met Nathalie en Ilja was meteen al bevrijdend want ik had geen heilige huisjes meer. Ik ging eindelijk open kaart spelen. En dat kon in de setting die Nathalie en Ilja samen scheppen. Waarin ik ook een volle laag feedback van allebei kon ontvangen. Dat was als zaaien. Wat ik niet meteen zag.
Coaching Voorbij is een overzichtelijk en intensief traject dat je echt samen doet. Soms waren er stukjes in sessies die ik niet begreep, maar de betekenis daarvan diende zich elke keer weer aan, na even of na langer. Nathalie en Ilja zetten me op scherp (en soms ook elkaar) en in beweging, ieder op hun eigen manier. Ze vragen raak, moedigen aan, trokken me uit m’n konijnenhol en confronteren waar nodig. En ik kreeg oprechte complimenten, die ik ook geloofde, wanneer ik een stap maakte.
Voor mij was het een heel vruchtbaar traject dat me ongelofelijk veel heeft opgeleverd. Inzicht in een onbewust en diep geworteld sturingsmechanisme. Perspectief op hoe het anders kan. En eerste ervaringen hoe het ook anders te doen. Vanuit een fundamenteel andere kijk op mijzelf en mijn functioneren, ook in relatie tot anderen. Met meer autonomie en vrijheid. Verandering die ik niet alleen zelf ervaar, maar die ook anderen opmerken. Dat is een mondvol. Maar het zijn geen lege woorden.
Ik ben blij dat ik het Coaching Voorbij traject met volle aandacht en inzet aan kon gaan. Om mezelf ruimte te geven om nieuwe inzichten te laten ontstaan en die wortel te laten schieten. Dat raad ik een ieder aan die deze coaching overweegt. Om die ruimte te nemen. Voor het proces. Want kieming laat zich niet echt plannen. Het gebeurt als je je open stelt en tijd rijp is, tijdens, tussen en na de sessies....".

"...Het was alsof ik jaren lang in een huis had gelopen met een aantal kamers waarvan de deuren nooit open waren geweest, Ilja en Nathalie gaven mijn de moed om die deuren te openen en te zien wat achter die deuren zich afspeelde en dat hielp mij, om mezelf en mijn relatie tot belangrijke personen in mijn leven, beter te begrijpen. Ik zou het geen cursus, of training of traject willen noemen, maar eerder een Ervaring.  Het geleerde in veel trainingen of trajecten, vergeet je vaak snel, deze ervaring zou altijd bij me blijven en mij blijven uitnodigen om naar mijn ware IK te blijven kijken..."

 

"...Steeds weer tegen dezelfde dingen aan lopen. Dit was mij vertrouwd, zo is het nu eenmaal. Wat ik ook probeerde niets wezenlijks veranderde. Dit frustreerde mij . Mijn handelen stond altijd ten dienste van anderen. Mijn attitude was: accepteren en doorgaan en niet zeiken.

Door Nathalie en Ilja hun heldere vraagstelling met adequate benadering en inlevingsvermogen heb ik een ontwikkeling doorgemaakt die mij verder brengt dan ik voor mogelijk hield en mij meer toegevoegde waarde laat ervaren in mijn organisatie en relaties..."

"... De laatste jaren vaak moe en veel piekeren. Toen kwam ik bij Verandermanagement Voorbij. Nou veranderen is gebeurd; op een liefdevolle wijze en tot de kern doordringend begeleiden Nathalie en Ilja. Ik heb de periode dat ik met hen samenwerkte als zeer bevrijdend ervaren. Het gaf mij inzichten die ik de rest van mijn leven kan gebruiken. Ik ben waar ik wil zijn...".

"....Wie voelt niet de pijn dat er iets niet klopt, maar je kunt jouw vinger er niet achter krijgen? Een knagend gevoel van urgentie en vreemde gewaarwording van een tanende toekomst, waar energie erbij komt in plaats van eraf gaat. Wat je weggeeft, weer terug krijgen misschien…? De wereld een beetje mooier maken inclusief mijn eigen rol daarin. Voor zover het startpunt, mijn startpunt.

Tja… en dan ontmoet je Ilja en Nathalie. Twee dames met een gemeenschappelijk talent, een soort symbiose bijna. Het duidelijke zien, naar boven halen, confronteren, opvangen, begeleiden en doorstarten. Daardoor heb ik:

1. Veel mogen lachen. Want wat kunnen ze elkaar “aanvullen”. Ervaar dat aanvullen maar zelf, “maar dat het werkt, dat staat als een paal boven water”.

2. Veel mogen huilen. Als me iets raakt en dat doet dit proces bij mij, dan gaat ook dat als vanzelf. Ik zeg maar zo: “dag, heilige huisjes”.

3.Veel mogen sleutelen. Kijken naar mijzelf, mijn echte realiteit en wat dit dan betekent, voor mij en mijn omgeving. Een blijvend beter mens, “de verandering voorbij”.

4.Veel mogen groeien (een mooier woord dan veranderen niet waar?), oftewel omhoog halen bij je wat je zelf niet ziet. Dan de dynamiek van het echte veranderen en dat vanuit mij vorm te geven. Mijn nieuwe echte “ik”.

Het resultaat?! Een 51-jarige man die eindelijk weer dat jongetje kan en durft te zijn van 4 jaar of zelfs nog jonger. In mijn geval het patroon elke dag aanpakken, lessen oppakken en daadwerkelijk voorbij de bocht van veranderen zijn, maar… nog zoveel te ervaren in het blijvende proces van verandering. Verandering voorbij?! Lijkt mij van wel dus. Wat resteert, een band met twee dames, die oprecht mensen helpen en wat nog mooier is, het daadwerkelijk waarmaken, oftewel “verander management voorbij”.

“…Ik ben ontzettend blij dat ik het traject met jullie heb gedaan. Ik heb zoveel meer over mezelf, mijn knelpunten, overtuigingen en verleden/heden geleerd dan ik ooit had verwacht. Het ging veel dieper dan alleen mijn professionele vlak, tot de ziel van mijn persoon. Dat was soms pijnlijk en confronterend, heeft me best wel eens een slapeloze nacht bezorgd, maar zonder dit met een open vizier te bekijken bleef ik tegen mijn eigen kader aanbotsen. Jullie hebben me bewust gemaakt van mijn (eigen) opgelegde grenzen en beperkingen. En toen ik eenmaal had besloten dat die grenzen en beperkingen los wilde gaan laten en ik eigenlijk de indrukwekkende kansen voor me zag hebben jullie me goed geholpen om dat een plek te geven. Ik ben jullie heel erg dankbaar want dit helpt me zowel zakelijk als privé erg. Het is een nieuw begin van een proces en geen eindpunt van een traject. Dank jullie wel. Goud! ….

"Ik ben bij Ilja en Nathalie gekomen omdat ik vastliep in het leven en ik zelf niet over de benodigde handvatten beschikte om hier zelf uit te komen. Mijn eerste ervaring met Ilja en Nathalie waren heel positief. Ik heb zelden zo'n goed op elkaar ingespeeld team gezien, waarbij het opvalt dat ze verschillend zijn, echter deze verschillen optimaal benutten in hun sessies. Ze hebben eerst uiterst precies en vakkundig mijn trauma's uit het verleden blootgelegd en dit vervolgens weten te koppelen aan gedrag. Ze graven door waar het nodig is en staan niet te lang stil bij onderwerpen waarbij het niet nodig is. Ik heb de gesprekken met Ilja en Nathalie als zeer waardevol beschouwd. Ze waren empathisch en erg scherp in hun analyses. 

Het was een verademing om te merken dat diepgewortelde gedachten en vastgeroeste routines kunnen worden doorbroken, zodra je weet hoe deze zijn ontstaan en waarom deze in stand worden gehouden. Het voelt fijn om de regie van je eigen speelfilm weer te kunnen bepalen.

Het was af en toe ook confronterend als Ilja en Nathalie een spiegel voorhielden, maar uiteindelijk is iedereen gebaat bij het eerlijke verhaal. De wil om dan vervolgens te veranderen wordt dan ook aanzienlijk groter. 

Inmiddels ben ik van baan veranderd en ben ik mij steeds bewuster van mijn talenten en hoe ik deze het beste kan inzetten. Ik heb nu de handvatten gekregen waarmee ik verder kan. Dit is oprecht een life-changing event geweest waarbij ik veel waardevolle herinneringen over aan heb gehouden".

"Het werken met Nathalie en Ilja is vooral heel hard werken met en aan jezelf. Angst, potentie, kansen en missers wisselen elkaar in een sneltreinvaart van binnen af. Op een feilloze manier loodsen zij je naar die schakelaar op dat ene plekje waar je zelf nooit bij had gekomen, waar je zelf nooit naar toe durfde te gaan of simpelweg ontkende dat dat plekje bestond. En pas op het moment dat je 100% eerlijk bent náár jezelf óver jezelf, begint het klimmen, maar dan ook tot grote hoogten. Dan leer je schaamte om te zetten in kracht, is het niet ‘ondanks’ maar ‘dankzij’ en ga je stappen maken. Zeker met vallen en opstaan, maar met het juiste morele kompas en duidelijk doel. En herken je in het werk situaties waarbij je je afvraagt wat je daar nu eigenlijk zit te doen. Nathalie en Ilja hebben van alles verteld wat ik al lang wist, maar wat ik van mezelf niet mocht. En weten en voelen zijn écht twee verschillende dingen. Was het een leuk traject? Zeker. Was het zwaar? Hell yeah. Raad ik het aan? Alleen als je durft, anders gewoon lekker in je eigen veilige waarheid blijven".

"Ik weet gewoon niet waar te beginnen als ik aan mijn coachingstraject bij Ilja en Nathalie denk. Er is zoveel gebeurd tussen de eerste kennismaking en het heden. Mijn hulpvraag was in het kort gezegd mezelf terugvinden; terug naar het meisje die ik in gedachte altijd onbezorgd door het leven zag huppelen. Dat terugvinden is inmiddels gelukt, maar dat was niet gelukt zonder de energie van Ilja en Nathalie. Dat is keihard werken en het kost enorm veel energie. Niet alleen voor mij, maar ook voor Ilja en Nathalie. Maar dat samen keihard werken heeft mij zoveel moois opgeleverd. Alles wat ik over mezelf te weten kwam en waarmee ik graag wilde groeien als mens, werd in de praktijk getoetst. Ook dat was vaak confronterend, maar juist daardoor is het niet meer mogelijk terug te gaan in oude gewoonten en in mijn geval naar “mijn aangeleerde ik”. Uit ervaring kan ik oprecht zeggen dat de coaching van Verandermanagement Voorbij zoveel meer waarde heeft dan andere reguliere en GGZ coachingstrajecten. Ben je eenmaal bij Ilja en Nathalie geweest, dan wordt je nooit meer de oude. Dat is hun kracht en dat is precies waar ik ze altijd dankbaar voor zal zijn!"

"Ilja en Nathalie hebben bij mij een snaar weten te raken die daarvoor nog niemand geraakt had. Dit gaf veel nieuw inzicht in mijn roots, In de persoon die ik ben en hoe ik in elkaar steek. Op het moment dat het je raakt best vervelend, maar daarna voelde het bij mij als een bevrijding. Komt er op neer dat ik na dit traject veel meer (van mezelf) op mijn talenten mag en kan vertrouwen. En daarmee een veel krachtiger persoon ben geworden."

"Als je echt iets anders wilt dan de standaard coaching trajecten, op een andere manier naar jezelf wilt kijken en leren hoe je echt in elkaar zit, dan ben je bij deze dames aan het juiste adres. In de soms confronterende sessies, met een lach en een traan, kom je dicht bij jezelf. Persoonlijk heb ik aan den lijve ondervonden hoe het is om letterlijk naar jezelf te kijken in een bijzondere dynamiek tussen beide dames. Durf jij die volgende stap te zetten op jouw levenspad en wil je op een veilige manier de confrontatie met jezelf aan gaan, laat je dan begeleiden door deze dames. Gewoon doen. Een echte aanrader!

"We startten met diepgaande, emotionele sessies welke ik omschrijf als een oorzakenanalyse. Oorzaken zijn een feit, maar het is de vraag hoe je er gebruik van maakt. De ene oorzaak heeft geleid tot een talent en de andere oorzaak tot een valkuil. Met deze inzichten zijn daarna stappen gemaakt op de route naar de betere ik. Ook hier weten jullie feilloos drempels, knelpunten en andere belemmerende zaken te benoemen en beet te pakken. Ik ben gegaan van onbewust gebruiker van kwaliteiten, naar een bewustzijn van actieve talenten.

Met behulp van de jullie als twee complementaire coaches heb ik deze enorme inzichten verkregen. Nu is het aan mij om met deze inzichten ook aan de slag te gaan. Hierbij is de helpende hand door jullie ook aangeboden mocht dat nodig zijn. Dank je wel!"

"Ik heb veel coachings- en ontwikkelprogramma's gevolgd, maar nog nooit zoveel ECHT over mijzelf geleerd als bij Ilja en Nathalie.  Deze dames werken niet volgens vaste methodes of regels. Alles is maatwerk. Er wordt niet gekeken naar in welk hokje je past, maar wat je echt bent. En dat is niet in een hokje te plaatsen. Nathalie en Ilja zijn direct en eerlijk. Als jij dat ook bent naar hen EN jezelf, gaat er een hele wereld voor je open!”

 

De verandering voorbij”: De unieke werkwijze van Ilja en Nathalie maakt dat je als coachee echt gezien wordt voor wie je bent. Doordat zij niet werken binnen het keurslijf van een bestaande coachmethode kan er vrij gezocht worden naar een individuele en persoonlijke aanpak.
Het is hard werken in de gezamenlijk zoektocht naar een praktische ingang voor verandering. En er is geen sprake van enige hiërarchie of ongelijkheid tussen de coaches en de coachee.
Dit  intensieve coachtraject heeft mij in een aantal weken mezelf doen hervinden en we hebben een, bij mij passende, manier gevonden voor duurzame verandering in de toekomst."

“Na keer op keer onwetend in mijn valkuilen te zijn gevallen was ik wel een beetje klaar met frustrerende ontmoetingen en het regelmatige gevoel van underperforming. Nathalie en Ilja hebben mij vlijmscherp teruggezet op aarde. Door me direct aan te spreken op mijn gedrag, mij daar heel bewust van te maken en mij te wijzen op de bakken met informatie die ik volledig terzijde legde als onbruikbaar heb ik in no-time voor mij volledig ondenkbare stappen gezet. Het gevoel van vastzitten is ingeruild voor een sky is the limit gevoel. Heel gaaf om te doen, maar je komt jezelf wel echt tegen in dit traject. Wow. Dit had ik veel eerder moeten doen!.." 

"Ik heb veel coachings- en ontwikkelprogramma's gevolgd, maar nog nooit zoveel ECHT over mijzelf geleerd als bij Ilja en Nathalie.  Deze dames werken niet volgens vaste methodes of regels. Alles is maatwerk. Er wordt niet gekeken naar in welk hokje je past, maar wat je echt bent. En dat is niet in een hokje te plaatsen. Nathalie en Ilja zijn direct en eerlijk. Als jij dat ook bent naar hen EN jezelf, gaat er een hele wereld voor je open!”

“...In eerste instantie dacht ik: Jeetje, twee coaches, is dat niet wat overdreven? Maar Nathalie en Ilja vormen een ijzersterk duo, die samen snel tot de kern van het probleem komen. Het onaangename wordt hierbij niet gemeden, maar het eindigt aangenaam met een nieuwe blik op de werkelijkheid...”.

"...Een andere kijk op mijzelf. Dat is wat Nathalie & Ilja mij hebben geboden. Ik kwam binnen met de vraag: ‘Ik weet qua werk heel goed wat ik niet wil, maar ik heb eigenlijk totaal geen idee wat ik dan wel wil.’ Al direct in de eerste sessie wisten de dames door hun unieke manier van (samen-) werken mijn talent tussen uit mijn aangeleerd gedrag te vissen. Maar bovenal hielpen ze mij te ontdekken waarom ik hier zelf nog niet achter was gekomen en waar mijn aangeleerd gedrag vandaan kwam wat mijn talent overschaduwde. Wat dus voor mij begon als een zoektocht naar inzicht in mijn ‘carrière richting’ is een traject geweest waarin ik mijzelf (en daarmee dus ook de dynamiek in mijn omgeving) echt heb leren kennen en ombuigen waar nodig. Er is heel veel in mijn leven gebeurt sinds ik voor het eerst, een jaar geleden, in de stoel zat bij de dames. Zij hebben de mist opgetrokken, kwartjes laten vallen en het balletje laten rollen. Hier ben ik ze nog altijd dankbaar voor en ik gun dan ook echt iedereen die ervaring!...”
 

"...In mijn nieuwe rol als afdelingsmanager merkte ik dat ik regelmatig vastliep op verschillende onderwerpen. Ik verstijfde zonder dat ik kon verklaren waarom. Hierdoor raakte ik zowel zakelijk als privé erg gefrustreerd, was ik continu oververmoeid en begon ik ook nog eens aan mijn eigen vaardigheden te twijfelen. Wat begon als een concrete probleem-vraag richting Ilja & Nathalie mondde al snel uit naar een persoonlijk verandertraject waarbij ik tot inzicht ben gekomen dat ik (gezien persoonlijke ervaringen uit mijn jeugd) mijzelf altijd heb weggecijferd ten aanzien van anderen waardoor ik maar 5% van mijn potentieel benut. Dankzij hulp van Ilja & Nathalie ben ik verlost van mijn blokkades en hebben zij mij laten inzien hoe ik juist mijn verdelen kan inzetten om de beste versie van mijzelf te worden. 'Van trauma naar talent!' Kort na afronding van mijn intensieve traject zit ik voor mijn gevoel op ± 40% van mijn talent en kijk ik onwijs uit naar de verdere stappen die ik ga zetten in de toekomst. Zonder Ilja & Nathalie was deze persoonlijke ontwikkeling in deze korte tijd nooit gelukt. Ik ben een ander mens en onwijs dankbaar..."

“...Ik kwam bij Nathalie en Ilja met een vraagstuk rondom een 'ongemak' waarbij ik niet wist wat de oorzaak was. Dit frustreerde me en maakte me onzeker. Ze hebben me geholpen om dit te begrijpen, te accepteren en te handelen naar mijn nieuwe inzichten. Daarbij gaat het niet om 'symptoom bestrijding' - het traject gaat echt de diepte in. Het vraagstuk werd daardoor breder en er vielen ook andere puzzelstukjes op zijn plek. Na bijna twee jaar denk ik nog vaak terug aan dit waardevolle traject. En, belangrijker: ik pluk er nog vaak de vruchten van. Nathalie en Ilja zijn vertrouwd, doortastend en veilig. Ik zou iedereen een traject bij Nathalie en Ilja aanraden, ze gaan je alleen maar verder helpen!...”

“...Dit hele traject was echt ‘van ego tot lego’. Uiteindelijk zijn alle bouwstenen met talenten, trauma’s en trucjes helemaal helder geworden en kon de grootse restauratie van wat je kunnen noemen ‘ik’ beginnen. Steeds meer ontdaan van alle voorheen serieus genomen flauwekul waarmee mijn anti-ik-demonstratie ooit begonnen was. De begeleiding door Ilja en Nathalie heb ik als puur en persoonlijk ervaren. Heel waardevol voor zowel privé- als zakelijk functioneren door groter en dieper zelfbesef en zelfkennis, aangevuld met praktische handvatten...”

"...Ilja en Nathalie begeleiden je bij het opdoen van persoonlijke inzichten die aan de basis staan van échte veranderingen voor jou als mens. Deze inzichten werken door in werk en privé als een kompas dat de weg wijst..."

"…Om een stressvol project op werk te overleven zonder burn-out ben ik bij Ilja en Nathalie terecht gekomen op aanraden van HR. Ik voelde me bij hen direct veilig en begrepen. Doordat Ilja en Nathalie samenwerken, maar daarbij hun eigen talent inzetten komen ze snel tot de kern van een verhaal. Voor mij bleek een heilig huisje in mijn leven centraal te staan. Dit huisje was de basis voor heel veel overtuigingen en daarmee blokkades.
Doordat Ilja en Nathalie mij lieten zien wie ik eigenlijk ben en mij  lieten voelen waarom ik dat niet aan de wereld liet zien, belande ik in een rollercoaster met veel verandering in korte tijd. Het traject was intensief, emotioneel, soms keihard maar het fijnste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven. Ik weet zeker dat iedereen met wat voor vraagstuk dan ook bij Ilja en Nathalie het beste uit zichzelf kunnen gaan halen. Ik leer mezelf nu dagelijks vanuit een positieve invalshoek kennen. Dat heilige huisje is dus vakkundig gedemonteerd door Ilja en Nathalie 😉…”

 

“…’t idee van dit project was om mezelf te veranderen het resultaat was dat ik mezelf werd…”
 

“…Zonder enige schaamte, wel met een klein beetje drempelvrees maar vanuit pure nieuwsgierigheid onbevangen gestart met introspectie met hulp van Nathalie en Ilja. Omdat je voelt dat je elke keer weer vast loopt en je graag vanuit je innerlijke iets wil doorbreken. Vanaf meet af aan vertrouwen en in een veilige omgeving de diepte in. Ben jullie echt dankbaar. Confronterend en soms heel pijnlijk. Maar oh wat ben ik blij en trots op me zelf dat ik het lef had om dit traject aan te gaan. Om vanuit mijn kracht ruimte te creëren voor verdere persoonlijke groei en ontplooiing.
Heel bijzonder om te ervaren. Nog dagelijks zijn er momenten dat ik blij wordt wanneer ik weer iets zie/voel, bij mezelf herken, vanuit het traject dat ik heb doorlopen. Heel mooi en erg waardevol!...”

 

“…Ilja en Nathalie hebben me geholpen om me veel beter bewust te zijn van mijn talent, niet als een kwaliteit waarbij ik de keuze heb die al dan niet in te zetten, maar als integraal onderdeel van de persoon die ik ben.
Dat bewustzijn heeft mij veel vertrouwen gegeven en beter begrip over een lastige werkperiode. Verder heb ik de sessies met Ilja en Nathalie als heel bijzonder ervaren. Persoonlijk, vertrouwd, diep, scherp en respectvol zijn de woorden die daar bij horen…”

 

“…Ilja en Nathalie helpen je echt verder. Ze zien alles wat je nodig hebt om verder te komen. Het is confronterend maar je haalt er 200 % uit. Ik kan het alleen maar aanraden…”

 

“…Ik liep steeds tegen dingen aan die mij belemmerden en blokkeerden en kwam er steeds maar niet achter wat dat was.

Bij mijn gesprekken bij jullie kwam heel snel naar voren waar ik in vastliep en waarom. Direct, maar rekening houdend met mijn gevoel hebben jullie lagen bij mij afgepeld waardoor ik bij mijn kern kwam en in staat was de problemen effectief aan te pakken. Jullie hebben me daarbij steeds ter zijde gestaan en altijd een veilig gevoel gegeven…”

 

“…Met veel respect en aandacht bieden Ilja en Nathalie mij de ruimte om mezelf echt te leren kennen en te ontwikkelen. Samen duiken we in mijn verhaal om de patronen te ontdekken en al doende nieuw handelingsperspectief te creëren. Een fijne ontdekkingsreis met leerzame en soms ook confronterende momenten. Ik ben blij met de inzichten die ik al heb opgedaan en erg benieuwd naar wat de rest van de reis nog te bieden heeft…”
 

“…Mijn ervaring is dat als je bij jullie open bent dat jullie dan in heel korte tijd naar boven halen waar het over gaat…”

“…Je wordt van binnen naar buiten gekeerd en krijg je verklaringen voor je eigen gedrag die je zelf nog nooit zo hebt gezien…”

 

“…Jullie hebben het goed geanalyseerd. In een paar uur tijd kennen jullie mij beter dan een vriendin, waar ik in 10 jaar mee samen was, is gelukt…”

 

“…Ik denk nu beter over de dingen na en voel me veel lichter. Ik ben zeer onder de indruk van jullie…”

 

“… Na de coachingsessies heb ik ervaren meer rust te hebben en vooral ook geleerd dat ik er mag zijn, dat ik mezelf mag zijn en mijn gevoel serieus mag nemen. Dat ik zelf mijn weg bepaal en dat niet al teveel van anderen moet laten afhangen. Voor zijn de bedrijfscultuur en de mensen om me heen superbelangrijk voor mijn werkgeluk…”.

 

“… Ik las jullie website en ik was benieuwd naar hoe het zou zijn als zo’n verandering voor mij ook zo was en weet ik het uit eigen ervaring…”.

 

“… Ilja en Nathalie, weten door hun samenspel je een heel goede spiegel voor te houden, waar in je leert te kijken waar je blije gevoel en of weerstand vandaan komt. Als je denkt dat je al veel van meerdere kanten kan bekijken leren zij je de dingen vanuit een nog ander perspectief zien…”
 

“… Er zitten twee mensen tegenover je en het is net of er twee sensortjes zeggen wat er in jou omgaat…”

 

“…Soms moet je eerst afscheid van jezelf nemen om weer je eigen te kunnen zijn. Accepteer de confrontatie en verwarring waarna je innerlijke verandering begint. Na de laatste sessie nog steeds bezig dames, jullie worden oprecht bedankt!...”

 

“… Heel verrassend de manier waarop jullie coachen. Het was snel duidelijk waar er issues zijn. Ik heb handvatten gekregen om ‘de issues’ te ontleden en te begrijpen waarom ze er zijn. Het was soms confronterend. De grip en regie die ik kwijt was kreeg ik (langzaam) weer terug…”

 

“… Je moet bereid zijn jezelf te confronteren, jezelf in de spiegel durven aankijken, je diepste ik naar boven durven halen om zo uit je comfortzone te stappen op zoek naar je “nieuwe” ik …“

 

"... Nathalie en Ilja laten je zien waar je aan mag werken om te groeien, niks moet in hun aanpak, je geeft jezelf over of je doet het niet, MAAR doe je het wel dan zul je zien dat zij echt een geweldige manier hebben om vooral het beste uit jezelf te halen ..."
 

“… Mijn dank is reuze! Zonder jullie was ik de afgelopen jaren niet geweest wie ik moest zijn en was ik opgesloten gebleven in mezelf…”

 

“… Nathalie en Ilja hebben vanuit een zeer begripvolle, maar stellige manier van acteren gezorgd dat ik alles eruit heb gehaald. Door hen heb ik minder stress over zaken waar ik toch geen invloed over heb. (Durven) Los laten en door gaan met de belangrijke zaken in mijn leven zijn key. Het alsmaar challengen van mezelf zorgt ervoor dat nog steeds stukjes op hun plek vallen…”

"...Liefdevol meedogenloos is hoe ik de sessies heb ervaren. Ilja en Nathalie weten precies wat ze op welk moment moeten aanraken en aanhalen. Heel erg prettig!..." 

"...De aanpak van Ilja en Nathalie is de definitie van 'liefdevol hard'. Vanaf het begin voelde ik me opgevangen en veilig om mezelf te zien..."

"... De sessies bij Ilja en Nathalie waren een bijzondere beleving. Wat het me vooral heeft gebracht is meer vertrouwen in mijzelf. Rationeel ingesteld ben ik wel, maar hoe leer  je te luisteren en te vertrouwen op je eigen gevoel en hoe sta je meer in contact met je omgeving. Hoe breng je ratio en gevoel meer in balans. Ik heb geleerd dat je eigenlijk altijd het antwoord in jezelf kunt vinden en daar vooral op mag en kunt vertrouwen.

De manier waarop vind ik lastig in woorden vast te leggen. Dat moet je echt ervaren. Wat ik wel kan zeggen is dat Ilja en Nathalie elkaar perfect aanvullen. Ik stond versteld hoe ze regelmatig mij beter leken te kennen, dan ik mezelf. Het was emotioneel en  confronterend, maar ik voelde me wel al die tijd veilig. Kortom een ervaring die ik niet had willen missen ..".


"... Het is de kracht van de simpliciteit waarmee Nathalie en Ilja laten zien wat er is. Ze maken het niet ingewikkelder dan het is. Het is 'what you see is what you get..." 

"... Bij Ilja en Nathalie heb ik geleerd om mijn overtuigingen los te laten waardoor alles om mij heen op zijn plek viel en het niet meer pijn deed om er naar te kijken. De complexiteit viel weg, mijn weerstand loste op, de kwartjes vielen evenals mijn angst. En ik alleen nog maar denk 'dit begrijp

ik ...'

"... Bij Ilja en Nathalie heb ik de knoppen gevonden van de deuren die ik nu kan openen die ik zelf onbewust eerder in m'n leven gesloten heb...."

"... Ik ben jaren gestruikeld over mezelf. Ik heb nooit helder eerder gezien waar ik liep en liep vaak de verkeerde kant op. Ilja en Nathalie hebben voor mij de weg belicht zodat ik kan zien wat voor mij de weg is die ik heb te gaan..."

"...Ik heb een bijzondere sessie met Ilja en Nathalie mogen beleven. Zij hanteren hierbij een eigen en bijzondere manier van werken die je op een andere manier laat voelen hoe jij als mens fungeert. Dit doen zij op een prettige manier waarbij zij perfect op elkaar inspelen...”

"...Ben je bereid je kasten open te trekken en de lijken die er in zitten opnieuw te ontmoeten? Dan weet ik geen betere gidsen voor je dan Nathalie en Ilja. Ga niet naar ze toe als je gepamperd wilt worden en je gelijk wilt halen in je weerstand. Wil je je spoken tegemoet treden en af en toe heerlijk geconfronteerd worden met jezelf? Maak die afspraak. Klinkt het eng en hard? Nee, ik heb altijd liefdevol respect gevoeld, me veilig gevoeld en we hebben ook meer dan voldoende gelachen! En ja, deze sessies hebben me

e-n-o-r-m geholpen! ..."

"... In ‘a split of a second’ stelden ze de diagnose en met het neerzetten van één statement: “Je bent altijd al alleen geweest en je zult je leven lang eenzaam blijven”, is de prachtige zoektocht en reis verder gegaan naar mijn dieper weggestopte kwaliteiten. Na 8 sessies ben ik verrijkt naar huis gegaan. Ik heb geleerd te vertrouwen op mijn gevoel, heb ik geleerd geregisseerd op te roepen welke vragen ik voor mezelf of voor anderen beantwoord kan krijgen en te leren vertrouwen en me bewust te zijn van mijn intuïtie. Nu 10 weken later ben ik me nog meer bewust dat ik mijn gevoelens en intuïtie moet volgen. Het zijn mijn beste raadgevers. Dankzij Nathalie en Ilja voel ik me een gerijpter mens ..."

“... Doordat Nathalie en Ilja samen de coaching uitvoeren en elkaar aanvullen en versterken heeft de coaching een krachtige uitwerking. Op mij heeft het een opschonend effect gehad waardoor ik fundamenteel sterker sta en dichterbij mezelf. Ik heb twee sessies gedaan en beide keren was ik er tamelijk van ondersteboven - niet zo fijn om te voelen - en toch wist ik intuïtief dat het nodig was. Daarna hield het me nog weken bezig en daarna kwam het bevrijdende gevoel van ‘ballast overboord gegooid te hebben’ en voelde ik me vooral onafhankelijker en vrijer. Dat is toch zeer de moeite waard!  En dat in twee sessies! ...”

" ... Een super professioneel traject dat is aan te bevelen voor iedereen die écht met zichzelf aan de slag wil gaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ilja en Nathalie helpen jezelf naar binnen te keren en te ontdekken wat zich daar afspeelt. Dat is confronterend maar biedt zeer waardevolle inzichten die mij in meerdere opzichten hebben geholpen en verrijkt. Het is voor mij de kick-start geweest van een zeer waardevol traject waar ik nog steeds de vruchten van pluk. Door de coaching heb ik me beseft dat alles waar ik naar opzoek was al in mijzelf zit. Ilja en Nathalie hebben me fantastisch geholpen om me daarvan bewust te worden om er vervolgens mee aan de slag te kunnen gaan ..."

"... Verbazingwekkend hoe Ilja en Nathalie in korte tijd boven tafel krijgen welke puzzelstukjes er eigenlijk blijken te zijn. En daarna word je ineens duidelijk hoe je de puzzel moet leggen. Later, soms wel weken later, vallen nog meer puzzelstukjes op zijn plaats. Tijdens het 'puzzelen' houden Ilja en Nathalie ongemerkt goed in de gaten of je het nog aan kan of dat een bepaald stuk puzzel beter ongemoeid of later opgepakt kan worden.
Wat mij betreft is er geen betere manier om inzicht te krijgen in jezelf en in je leven, werk en/of privé gericht..." 

"... Wat jullie zo bijzonder maakt is de manier van verbinding maken, luisteren, observeren, vragen stellen en confronteren, wat uiteindelijk resulteert in een volledig inzicht in je blokkade. Belangrijk is wel, een gezonde dosis zelfreflectie en een 'groot' bewustzijn, om hiervoor open te kunnen en willen staan'. Het heeft me enorm veel gegeven, waarvoor DANK !!! ..."

"...Nathalie en Ilja laten je zien waar je aan mag werken om te groeien, niks moet in hun methodiek, je geeft jezelf over of je doet het niet, MAAR doe je het wel dan zul je zien dat zij echt een geweldige manier hebben om vooral het beste uit jezelf te halen ...".

"...  Vanuit een zeer begripvolle maar stellige manier van acteren hebben ze ervoor gezorgd dat ik alles er uit heb gehaald ..."

"... Mijn dank is reuze! Zonder hen was ik de afgelopen jaren niet geweest wie ik moest zijn en was ik opgesloten gebleven in mezelf ..."

"... Ik ben het avontuur aangegaan omdat ik geleerd had mezelf weg te cijferen en mijn gevoelens uit te schakelen, want janken hoorde niet. Alsmaar door, maar toch stiekem diep van binnen gevuld met emoties door ervaringen. Door het niet uiten van deze emoties en mezelf uit te zetten had ik geleerd mezelf door het leven heen te loodsen. Huilen kwam later, maar is eigenlijk pas gekomen toen zij mij ontleed hebben en mij tot mijn diepste kern hebben geraakt ..."

Op zoek naar inspiratie? Zie onze bedrijfspagina

Coaching Voorbij_logo.jpg
Coaching Voorbij - Klantervaringen
bottom of page